Sale sądowe Sądu Apelacyjnego

wnętrza komercyjne
WYZWANIE

Należało wkomponować w istniejące sale sądowe nowe meble, spełniające wymogi użytkowników oraz dopasowane do sprzętu multimedialnego przez nich używanego. Niezbędne było zachowanie zasad panujących podczas prowadzenia spaw sądowych, które wymagają swobody w poruszaniu się w określonych przestrzeniach.

ZAŁOŻENIA PROJEKTOWE

Zastosowano materiał, który używany był w budynku przy okazji wyposażania innych miejsc, zachowując niezbędną spójność wizualną. Meble zaprojektowano jako masywne i trwałe, podkreślające wagę miejsca. Detale, które się na nich pojawiają stanowią element ozdobny wiążący przedmiotowe meble z pozostałymi. Indywidualne wykonanie pozwoliło na maksymalne dopasowanie przedmiotowych mebli do rozmiarów poszczególnych sal i zapewnienie użytkownikom maksimum komfortu.

INFORMACJE

Lokalizacja: Łódź, ul. Narutowicza

Inwestor: Sąd Apelacyjny w Łodzi

Projekt: 2011

Realizacja: 2011-2012