Siedziba Gefco Polska

wnętrza komercyjne
WYZWANIE

Należało zmodernizować sanitariaty i pomieszczenie socjalne na piętrze biurowca zajmowanym przez firmę Gefco Polska. Prace należało zaplanować tak, aby mogły być prowadzone nocną porą, po godzinach pracy pracowników firmy. Jednocześnie należało zachować ciągłą możliwość korzystania z przedmiotowych pomieszczeń.

ZAŁOŻENIA PROJEKTOWE

Stworzono założenie bazujące na module szerokości 30cm, zastosowanym w okładzinie posadzek i ścian, a nawet w suficie. Uzyskano w ten sposób wizualne poszerzenie stosunkowo wąskich przestrzeni znajdujących się w trzonie biurowca. Całość urozmaicono kolorowymi wstawkami wpasowanymi w kierunki wytyczone przez okładziny. Indywidualnie zaprojektowane umeblowanie pozwoliło na maksymalne wykorzystanie miejsca.

INFORMACJE

Lokalizacja: Warszawa, Plac Bankowy

Inwestor: Gefco Polska

Projekt: 2013

Realizacja: 2013