Pabianice, ul. Zamkowa

wnętrza prywatne
WYZWANIE

Należało całkowicie przearanżować dotychczasowe mieszkanie, którego układ i charakter utrzymywał się od początku istnienia ceglanego budynku wielorodzinnego, w którym się znajduje. Układ mieszkania północ – południe oraz lokalizacja mediów sanitarnych narzuciły sposób myślenia o modyfikacjach.

ZAŁOŻENIA PROJEKTOWE

Zdecydowano się na generalny remont. Wszystkie ściany działowe przewidziano do wyburzenia, instalacje do demontażu. W wyniku tego powstało wygodne mieszkanie pomniejszone o jeden pokój, ale z kilkumetrową garderobą. Zachowano istniejący parkiet dębowy, łącząc go z grafitowym gresem. Szarości, które są na ścianach, zestawiono z zielonymi akcentami posadzki łazienki, czy stołu w salonie oraz umeblowaniem w kolorze ciemnego orzecha. Każdy możliwy wolny kąt mieszkania adaptowano na schowek magazynowy (nawet nad natryskiem znalazło się wolne miejsce).

INFORMACJE

Lokalizacja: Pabianice, ul. Zamkowa

Inwestor: mieszkanie własne

Projekt: 2010

Realizacja: 2010